Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» на каналі Знай.ua розповіла про підвищення цін на ліки. За її словами, ціна на вітчизняні ліки зросла на 11%, імпортні – на 4,5%. Як зазначила журналістка, це викликано подорожчанням комунальних послуг.

«Із заяви Державної служби статистики стало відомо, що тільки за рік ціни на найбільш затребувані ліки в країні злетіли вище рівня інфляції, що вдарило по найбільш незахищених верствах населення – пенсіонерам та інвалідам. У розпал періоду респіраторних захворювань, який ускладнився пандемією коронавірусу, на піку попиту були жарознижуючі і антибіотики, крім того завжди користуються попитом препарати для серцево-судинної системи», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, багато українців, побоюючись підхопити COVID-19, не ходили в лікарню і не намагалися викликати швидку допомогу, тому в домашніх умовах лікували себе усім, що продавалося в аптеці.

«У результаті в країні з'явилося дуже багато проблем, пов'язаних з ціновою політикою на деякі препарати і, найголовніше, зі здоров'ям всієї країни. З одного боку подорожчання у багато чому об'єктивне, так як мінімальна зарплата підвищилася на 22%, а газ подорожчав більш ніж в півтора рази, що спричинило за собою зростання комунальних платежів у виробників і аптечних мережах», - підкреслила ведуча.

Як зазначає Завальнюк, всі ці витрати на комунальні послуги, оренду приміщення і т.д. входять у вартість препаратів, які ми з вами купуємо. За словами журналістки, є регіони, де ціни виросли сильніше, ніж в статистиці, це викликано логістичними проблемами. Ведуча підкреслила, що це, перш за все, східні області.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Купівельна спроможність вразливих верств населення не встигає за зростанням цін виробників і апетитами аптечних мереж», - підкреслила Завальнюк.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Завальнюк, що платити за фактичну спожиту комунальну послугу все одно доведеться.

Раніше для Знай.ua Завальнюк повідомила, що нинішня ціна в газових контрактах більш ніж удвічі перевищує тариф 6,99 гривень.