З травня усіх автоматично переводять на новий річний газовий тариф, по ньому постачальники оголосили нові цінники. Розкид цін за новими тарифами більш ніж в півтора рази.

Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» для каналу Знай.ua розповіла про нові тарифи на газ.

«Нинішня ціна в газових контрактах більш ніж удвічі перевищує тариф 6,99 гривень, встановлений Кабміном. Як було заявлено, це для стабілізації цін на газ і пошуку рішень за річною формулою. Ціни на газовому ринку стануть ярмом для українців», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, наприклад, якщо власник невеликого будинку в 120 м2, у якого споживання газу 400-500 м3 за місяць, раніше витрачав 2,8-3,5 тисяч гривень, то за новими тарифами доведеться віддати від 5 до 7-8 тисяч гривень, в залежності від постачальника.

«Будуть переплачувати і жителі багатоповерхівок, тому що спецобов’язки на газ для Теплокомуненерго вже не діють, тобто потрібен або новий спеціальний тариф для комунальників, проти чого виступить МВФ, або їм доведеться купувати газ на загальних підставах», - підкреслила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як зазначає журналістка, з 1 травня усіх побутових споживачів автоматично переведуть на річні контракти тих постачальників, послугами яких люди користуються наразі, але якщо новий цінник вас не влаштовує, ви можете перейти до іншого постачальника. За словами Завальнюк, для пенсіонерів та деяких мешканців сіл перехід до іншого постачальника буде практично неможливий, враховуючи, що більшість з них не має інтернету.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Завальнюк, що за рік прожитковий мінімум повинен збільшитися на 204 гривні або на 9,1%.

Раніше для Знай.ua Завальнюк розповіла, в яких випадках ви не отримаєте субсидію.