Ціни на проїзд у метро знову ростуть. У своєму блозі політик Микола Томенко припустив, які можуть бути причини – компенсація коштів, витрачених на рекламу голови метрополітену, чи спроба покрити збитки, до яких призвело закриття метро навесні минулого року.

«Історія з визначенням цін на метро і транспорт нагадує мені «базарний» період того сумного Києва кінця 80-х – початку 90-х», - коментує Томенко ситуацію. На його думку, зараз відбувається те, що певна група людей просто кричить про критичність ситуації та неможливість у ній вижити.

Якщо раніше нормальною ціною за проїзд у метро, зазначає політик, було 8 гривень, то зараз йдуть розмови та розрахунки щодо її підвищення. «Яка буде ціна на метро? Рахували-рахували – нормальна ціна буде 21,05 грн», - констатує він.

Ведучий переконаний, що ця нова ціна включає в себе витрати на рекламу голови метрополітену, адже він йшов у ВР і це, звісно, потягнуло за собою значні кошти. Отже, політик робить висновок, що зараз намагаються покрити мільйонні витрати на його балотування грошима громадян. Насправді Томенко обурюється через цю ситуація, адже сум заробітку на рекламі в метро ніхто не знає.

«Щоб зрозуміти, скільки коштує метро, треба проаналізувати це на комісіях Київради з експертами та фахівцями», - стверджує він. На думку експерта, жоден киянин не може залишатися осторонь того, що зараз відбувається.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

З іншого боку, Томенко цілком припускає спершу оголошення нової ціни на метро у 21,05 грн, а потім її зниження до 15 грн. Він стверджує, що це навіть назвуть перемогою, але насправді варто шукати причини подорожчання. На думку політика, цілком ймовірно, що вищою ціною також спробують покрити збитки, до яких призвело торішнє закриття метрополітену через карантин.

Нагадуємо, Томенко розповів, як Яценко виявив зневагу до державного гімну.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Томенко заявив про необхідність карати законом заперечення державності України.