Політик Микола Томенко у своєму блозі розповів про випадок, коли депутат проявив зневагу до гімну. Політик висвітлив випадок, коли депутат «Батьківщини» Антон Яценко відмовився вставати під час гімну України. На думку Томенка, такі дії повинні каратися.

«Сумновідомий депутат Антон Яценко у черговий раз подивував усіх. Він тепер з партії Коломойського вирішив вступити до партії Тимошенко. Нагадаю, перед тим він був у партії Януковича. Але у нас багато людей, які ходять за владою, тобто, хто прийшов до влади, до тих вони й прийшли», - зазначив Томенко.

Політик розповів, що депутат Антон Яценко, який дав відповідно до Конституції присягу виконувати її, коли заграв гімн, відмовився вставати та сидів у телефоні.

«Я, як співавтор змін до статті 338 Кримінального кодексу, вам стверджую, що така діяльність, а це зневага до державних символів України, карається адміністративною та кримінальною статтями, які я у свій час пролобіював. Я виходив з того, що жити в Україні і зневажати наші державні символи це не просто неправильно, за це потрібно нести відповідальність», - підкреслив Томенко.

Політик акцентує, що такі дії саме депутата – неприпустимі. На його думку, якби якийсь депутат у Кнесеті так поступив, то його б одразу звільнили.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

«Я думаю, що генеральний прокурор Венедіктова відкриє кримінальну справу по статті 338 за наругу та зневагу до державних символів, але правильно було б позбавити депутатського мандату, щоб люди розуміли, що кожен громадянин країни, а тим паче народний депутат, повинен поважати власну державу та її національні символи», - підкреслив Томенко.

Нагадаємо, для Знай.ua Томенко розповів про важливість боротьби з олігархами.

Раніше Знай.ua публікував заяву Томенка про децентралізацію, що райони – це чисто політичне рішення.