Максимально допустимий законом термін досудового розслідування у вже закритій справі "Роттердам+" збіг ще у квітні 2021 року.

Про це повідомив керівник групи прокурорів Денис Демків в інтерв’ю виданню "Цензор.Нет".

"На день мого призначення старшим групи прокурорів, строк слідства вже становив 12 місяців і 1 день за максимально можливого строку 12 місяців. Відповідно 20 травня за результатами дослідження вищевказаних доказів мною було ухвалено рішення на виконання вимог КПК про закриття провадження щодо 6 осіб. На цей момент слідство вже тривало 12 місяців і 2 днів при допустимих 12 місяців", - повідомив прокурор.

Він наголосив, що законом не передбачено процедури поновлення чи продовження максимального строку досудового слідства.

"Всі ці факти я розписав у своїй постанові", - додав керівник групи прокурорів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Демків зазначив, що окрім спливу строку досудового розслідування, було ще дві фундаментальних причини закриття справи. Це відсутність факту порушення закону при затвердженні формули і відсутність збитків для держави і споживачів від дії формули.

Нагадаємо, 20 травня САП уже в четверте закрила справу "Роттердам+" через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.
На початку травня Офіс генпрокурора задовольнив прохання НАБУ і замінив прокурора у справі для повторного об'єктивного вивчення матеріалів справи.

Розслідування справи "Роттердам+" тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.