Розвиток психіки людини починається з самого народження в мікросоціумі своєї сім'ї - мами і тата. Про це розповіла психотерапевт, фахівець з розвитку колективної психологічної безпеки Ольга Альохіна в гостях у Олексія Толкачова в програмі «БДСМ» на YouTube.

«Перший приклад, коли в родині мама може бути холодна і деспотична, тоді тут тато є відсутнім або фантомним. Це означає, що дитина фантазує про чоловічу фігуру і ідеалізує її. Потім, коли вона виростає, ця людина вибирає політиків, які говорять нереалістичні речі. Тому що, коли будь-яка фігура ідеалізована, вона може все», - підкреслила вона.

Альохіна розповіла, що фігура політика - це своєрідна вертикаль: папа Римський, президент, викладач, батько, мати. Це те, що дуже сильно запускає нашу вертикаль. Тобто, по суті, відбувається підкорення тієї особистості, яка в цій вертикалі стоїть вище.

«Другий приклад, коли тато йде з сім'ї, а мама присвячує себе роботі, при цьому дітей виховує бабуся. Психіка дитини не ідентифікує чоловік або жінка, вона сприймає тільки те, хто виконує функцію матері і батька. В принципі, в такій ситуації роль матері може на себе взяти і дідусь, і брат, будь-яка людина, яка взяла на себе роль матері», - сказала вона.

Альохіна додала, що при цьому мама все одно не перестає бути мамою і стає вкрай винуватою жінкою, яка починає компенсувати дитині свою відсутність матеріально.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Немає нічого гіршого винних батьків. Така модель потім переходить і в соціум, що пояснює носіння «масок» багатьма нашими політиками», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Арестовича, щоб змінити ситуацію в суспільстві, достатньо однієї людини на правильному місці.

Також раніше Арестович розповідав, як розвинути Україну.