Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть событий» на каналі Знай.ua розповіла про нову накопичувальну систему пенсій. За її словами, дана система може збільшити ваші пенсійні виплати, а саме накопичення відбуватиметься шляхом використання недержавних пенсійних фондів і банків.

«Накопичувальна система може збільшити розмір вашої пенсії. У цьому році у нас триває пенсійна реформа. Розмір пенсії планують збільшити, але не всім. Планують запустити накопичувальну систему, для цього створять окремий підрозділ пенсійного фонду», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, цей законопроєкт був зареєстрований депутатами від партії «Слуга народу» Галиною Третьякової і Вадимом Струневичем. Як зазначає ведуча, в законопроєкті сказано, що створення ще одного пенсійного фонду зажадає додаткових грошей з держбюджету.

«Фінансування таких пенсійних накопичень буде здійснюватися з двох джерел: роботодавці платитимуть 2% від заробітної плати працівників, а працюючі особи 2% від заробітної плати або доходу», - підкреслила журналістка.

Як зазначила Завальнюк, здійснювати накопичення пенсій для громадян та учасників будуть ринкові недержавні пенсійні фонди (НПФ) і банки, для цього вони пройдуть авторизацію шляхом включення до реєстру автоматизованих суб'єктів системно-накопичувального пенсійного забезпечення.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Облік всіх учасників буде вестися в Єдиному соціальному реєстрі. Для учасників планують зробити умови досить демократичними: кожен пенсіонер зможе самостійно вибирати НПФ або банк, а також в будь-який момент може переводити з одного НПФ або банку в інший», - розповіла журналістка.

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк розповіла про підвищення цін на ліки.

Раніше Знай.ua публікував заяву Завальнюк, що платити за фактичну спожиту комунальну послугу все одно доведеться.