Політолог та громадський діяч Михайло Чаплига в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що коли Україна заборонила польоти над Білоруссю, вона не врахувала, що літаки будуть літати не над її територією, а над країнами Балтії.

"Наші коли закрили шлях на Білорусь авіаційний, вони ж не знали, що земля кругла. Вони напевно є членами... У таємному клубі Британському, в якому вважають, що Земля - ​​вона як валіза. Але якби вони знали, що земля кругла, то вони б розуміли, що з точки зору економічної вигоди, літаки, якщо ти закриваєш простір над Білоруссю - вони не можуть летіти через Україну. Вони летітимуть, з точки зору круглої землі, через країни Балтії", - сказав Михайло Чаплига.

Він зазначив, що літакам дали рекомендацію летіти через Литву, оскільки це економічно вигідніше.

"Ми допомогли, найбагатші ж. Взяли і награли їм авіаційний хаб. Вони там новий аеропорт, нові літаки. Трохи раніше ми встигли Молдову зробити морською державою. А тепер, коли ми грюкнули ще раз собі по ногах, по білорусах ось це, тепер ми будемо, крім того, що ми Молдову зробили морською державою, ми її ще й авіаційним зробимо хабом", - додав Чаплига.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Денис Шмигаль заявив, що Україна блокує авіасполучення з Білоруссю через ситуацію з Ryanair.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв розповів, чи буде Україна продовжувати торгувати з Білоруссю.