Український політичний оглядач Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що Україна може продовжити експорт товару з Білорусі в Україну, але буде спроба перерозподілити ринок скрапленого газу та дизельного палива.

Руслан Бізяєв зазначив, що заборони на експорт товару з Білорусі в Україну не буде, замість цього може бути заборона на імпорт з боку України.

"Те, що наші можуть поставити певні бар'єри - так. Наші якраз можуть поставити бар'єри. Але знову ж таки, не для того, щоб покарати диктатора, а щоб потоки перевести... Білоруської нафти немає, ми ж розуміємо. Ні нафти, ні газу в Білорусі немає родовищ. Це все реверсом йде. Але на цьому Білорусь добре заробляє. Поясніть, будь ласка, навіщо «Батьці» в нинішній ситуації втрачати ці гроші?", - сказав Бізяєв.

За його словами, немає сенсу рубати такий економічний шматок. Але для цього є мотивація в українських учасників ринку.

"Якщо наші зараз захочуть доколупатися - вони знайдуть привід доколупатися і без Протасевича... Я з інтересом буду спостерігати, як зараз буде спроба перерозподілити ось цей ринок скрапленого газу, дизпалива і так далі... Якщо є такий обсяг ринку, тим більше перед посівною, значить його хтось хоче забрати. Відповідно, ціни будуть рости, але логістика буде вищою. Вхідна ціна не факт, що нижчою. Плюс податки. І за підсумком, десь, я думаю, до 10% може зрости (тариф, - ред.). Плюс скорочення кількості конкурентів приведе до зростання цін", - додав Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тишкевич пояснив, чому Лукашенко не переміг, а стабілізувався.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Білецький заявив, що Білорусь - майбутній союзник України, який зараз потребує допомоги.