Українська влада має допомогти білоруським добровольцям, що свого часу виступили проти російської агресії, зокрема, надати їм громадянство. І взагалі варто розглядати Республіку Білорусь як стратегічного партнера в цій боротьбі. Так заявив лідер Національного Корпусу та засновник полку «Азов» Андрій Білецький у своєму Telegram.

«Захоплення літака Ryanair є піратством і нічим іншим. Роман Протасевич у цій ситуації – заручник, захоплений, фактично, терористичним шляхом», - заявив націоналіст у публікації. У той же час він підкреслює, що Протасевич брав участь у боротьбі, відстоював незалежність України та давав відсіч військам РФ разом і з «Азовом», і з іншими підрозділами. Але, зазначає Білецький, як журналіст Протасевич передусім б’ється словом.

Зараз же, коментує лідер Нацкорпуса, Лукашенко встановив свій тоталітарний режим у країні, всіх білорусів взяв у заручники і має намір об’єднатися з РФ.

«Для нас ці події – це не тільки про сум за народ сусідньої держави, не про пафосні слова співчуття, знаючи, скільки білорусів приїхали до України воювати з окупантами», - написав Білецький.

У цій ситуації, зазначив він, українці мають допомогти білорусам, адже багато з них були добровольцями, коли Україні загрожувала небезпека російської окупації. Отже, націоналіст пропонує надати цим білоруським добровольцям громадянство, підтримати акції протесту та взагалі зробити все необхідне. На його думку, Білорусь варто розглядати як майбутнього союзника України проти РФ.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадуємо, Білецький розповів, чи збирається Росія наступати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Білецький заявив про необхідність побудувати в Україні патронний завод.