Формула ціноутворення на вугілля «Роттердам+» принесла виключно вигоду для державного бюджету.

Про це повідомив економічний експерт Борис Кушнірук.

«Як раніше, так і зараз стверджую, що жодних судових перспектив ця справа не має. Бо йдеться не про збитки, а навпаки - про вигоду для держбюджету. Бо внаслідок впровадження ціноутворення на вугілля для виробництва електроенергії на базі індексу «Роттердам+» державні шахти почали отримувати більше коштів за своє вугілля, а з держбюджету виділяти менше коштів, щоби покривати їхню збитковість», - повідомив експерт на своїй сторінці в Facebook.

Однак попри 4-те закриття справи «Роттердам+» за відсутності складу злочину, Кушнірук сумнівається, що спекуляції щодо формули ціноутворення на вугілля остаточно припиняться.

«Не впевнений, що цей мильний серіал з назвою: «Кримінальне розслідування впровадження «Роттердам+», а точніше - лайно, в яке свого часу хтось втягнув Директора НАБУ пана Ситника, вже завершився», - додав економіст.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, 20 травня САП уже в четверте закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

На початку травня Офіс генпрокурора задовольнив прохання НАБУ і замінив прокурора у справі для повторного об'єктивного вивчення матеріалів справи.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.