Виконуючий обов’язки міністра економіки у 2020 році Павло Кухта у програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило” заявив, що реакція України на події в Білорусі адекватна, і добре, що вона реагує разом з Заходом.

"Зробили дію - закрили повітряне сполучення. Це action. Я думаю, що це адекватний насправді action в даних умовах... Реакція повинна бути дорослою. Білорусь зробила акт державного тероризму, безумовно. За це повинні бути якісь санкції, безумовно. Вони повинні бути адекватні скоєному. З моєї точки зору - це адекватна відповідь. При чому, добре, що Україна разом із Заходом швидко реагувала. По-партнерськи", - сказав Павло Кухта.

За його словами, на цьому потрібно зупинятися і не ескалувати ситуацію, якщо не буде додаткових ворожих дій.

Він зазначив, що для того, щоб авіаперельоти над територією Білорусі були знову дозволені - потрібно, як мінімум, звільнити Романа Протасевича, якого затримали в літаку в Мінську.

"Деескалувати, відкотити назад те, що вони зробили... Осад давно залишився. Ми ж розуміємо, що відбувається. У Білорусі був авторитарний режим два десятиліття. Був більш-менш стабільний, нікого, за великим рахунком, не хвилював. Захід то накладав санкції, то знімав. Ніхто їх не чіпав. Він не виходив за межі. І він мав якусь легітимність. Тобто, він був стійкий. Він втратив цю легітимність", - додав Кухта.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За його словами, не потрібно до бочки пороху підносити гніт, а санкції повинні бути спрямовані на деескалацію.

Як повідомляв Знай.ua, Денис Шмигаль заявив, що Україна блокує авіасполучення з Білоруссю через ситуацію з Ryanair.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чаплига заявив про заборону на польоти над Білоруссю, що Україна взяла і награла Литві авіаційний хаб.