В Україні починається чергова хвиля легалізації автомобілів на єврономерах. Про це розповіла український юрист, адвокат і політик Тетяна Острікова ведучому Анатолію Макаренку в програмі «Діалоги з Макаренком» на YouTube.

«Я відчуваю свою провину за пробки на дорогах через велику кількість машин, забруднення навколишнього середовища і початок нового етапу легалізації машин на єврономерах, так званих «евроблях», як депутат восьмого скликання, яка голосувала за це. Але справедливості заради повинна в своє виправдання і виправдання всіх депутатів восьмого скликання сказати, що проблема народилася задовго до нас», - підкреслила вона.

Острікова розповіла, що вся проблема виникла через непомірно високі акцизи, які були свого часу введені для того, щоб захистити національного виробника автомобілів. На жаль, виробнику це не допомогло з різних причин, в тому числі, вважає вона, коли в 2015 році у виробника пішли збитки через курсові різниці.

«Я думаю, що теперішня хвиля легалізації «евроблях» не матиме такого резонансу як попередня, тому що кількість автомобілів на єврономерах вже не така критична, як це було раніше. Однак я спостерігаю те, що кількість таких автомобілів на вулицях в даний момент почала суттєво збільшуватися. Можливо, вони десь стояли в режимі очікування і зараз з'являються знову», - розповіла вона.

Острікова повідомила, що скоро вступить в силу закон «Про спрощений режим оподаткування вживаних автомобілів, завезених з-за кордону», який в черговий раз протягом півріччя дозволить оформити машини зі сплатою податку, як обіцяє влада, до тисячі євро.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Сума в тисячу євро в принципі повинна бути прийнятна для всіх автовласників», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Маги, що ми могли залишитися українцями на рівні шароварів і фольклору.

Також раніше Іванков пояснював, чому держава не цінує розумних людей.