У програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» виконувач обов’язків міністра економіки у 2020 році Павло Кухта пояснив, у чому суть проблеми з локалізацією. На його думку, Україні слід перестати робити її законодавчим принципом і використати як спосіб розвитку виробництва.

Гість програми зізнається, що до локалізації ставиться схвально, але за умови, що вона – не законодавчий принцип, а розвиток українського виробництва. Він зазначає також, що саме на це і була спрямована його діяльність у міністерстві.

«Там проблема насправді не в правилах, що немає обов'язку купувати українське, а конкретно в поведінці замовників і виробників», - підкреслює Кухта. Зокрема, каже він, український товар виробляють часто довго, а це вже відштовхує клієнтів.

Також експерт розповідає, що нерідко і стан закупівельників залишає бажати кращого. «Та ж "Укрзалізниця", де 2000 закупівельників купують все підряд... Там просто морок в самій системі. І насправді - змусити їх вибудовувати ці ланцюжки відносин з місцевими виробниками можна спокійно на рівні акціонера, на рівні політики власника компанії, завдання перед компанією», - міркує він.

На думку Кухти, в такому разі жодні міжнародні зобов’язання та договори не будуть порушені, отже, ніхто не введе і ніяких санкцій.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадуємо, Кухта пояснив, чому МВФ сказав Україні підвищити тарифи.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Себастьянович пояснив, хто створює монополії в Україні.