Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що Україна в ситуації з Білоруссю мала бути посередником. На його думку, всі країни світу діють в своїх інтересах, але тільки Україна у випадку з введенням санкцій проти Білорусі пішла на поводу у Заходу.

«Ми з Білоруссю маємо 5 млрд торговий оборот, який мав стійкий рух зростання. Що стосується авіаперевезень: компанія Белавіа 3-тя в Україні за кількістю рейсів після турецьких авіаліній і МАУ. Белавіа мають понад 10 тисяч рейсів на рік, а 1 рейс це 300 пасажирів: ось ми маємо 3 мільйони пасажиропотік на рік і ми хочемо рубильником зупинити це», - зазначив Атаманюк.

За словами економіста, такий розвиток подій вигідний Литві та Латвії, тому що авіаційний транзит буде проходити саме через їхній повітряний простір.

«У нас обірвуться логістичні та економічні зв'язки. Пішли на полювання, але самі собі вистрілили в ногу. Протасевич наш громадянин? Не наш. Проблема стосується рейсу Афіни-Вільнюс. Ми повинні бути в цій ситуації посередником. Ми повинні думати, що тут може Україна виграти економічно або дипломатично», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначає експерт, Україна повинна діяти виключно зі своїх інтересів, як робить Німеччина з Північним потоком-2, Америка з Росією, щоб не штовхнути її в бік Китаю. На думку економіста, Україна повинна мати відкрите для всіх небо і розвивати економіку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Атаманюка про дії Зеленського, що це миротворча риторика.

Раніше Знай.ua поширював заяву Атаманюка, що наша експортна сировина буде дорожчати.