Директор Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Олег Устенко в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком заявив, що в Україні йдуть глобальні геоекономічні зрушення, в тому числі - і щодо зони вільної торгівлі.

"Йдуть ось ці глобальні зрушення геоекономічні. Коли шторм йде навколо тебе, навколо твого власного острова, і ти думаєш, що тебе не заллє водою в цьому бурхливому штормі - це неправильно. Значить, ти повинен намагатися вибудувати ось ці обмежувачі. Хвилерізи, якщо хочеш. І ось ці хвилерізи, це абсолютно прагматична політика. У тому числі - торгова політика", - сказав Олег Устенко.

Він зазначив, що також це стосується перемовин щодо зони вільної торгівлі.

"Адже це ж не одне зрушення, яке у нас йде. Друге зрушення, яке більш ніж активно починається - це початок перемовного процесу по нашій зоні вільної торгівлі. Щодо перегляду з Європейським Союзом. Чи жарт, коли наші виробники меду вичерпують свою квоту по меду протягом буквально кількох перших тижнів року. І потім все - цей мед далі туди не надходить. І так по дуже багатьох позиціях", - додав Устенко.

За його словами, неправильно, що великим гравцям на ринку дозволено більше, ніж нам, але потрібно намагатися це змінити.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, нардеп зазначив, що ми не повинні сліпо копіювати європейські норми модернізації, нам потрібні власні критерії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Денисенко розповів, що робити Україні, якщо "Північний потік-2" добудують.