Виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком заявив, що Україна повинна робити акцент на локалізацію і використовувати збережені кошти для економіки.

Вадим Денисенко зазначив, що оскільки “Північний потік-2” буде добудований - Україні потрібне підкреслення економічного націоналізму.

“Починати треба з закону про локалізацію… Україна 600 млрд витрачає в середньому на державні закупівлі. Тобто, якщо б ці 600 млрд, ну, 500, добре, 100 млрд не важливо - якщо б 500 млрд пішло на внутрішню економіку - я впевнений, що у нас зовсім інакше б все це виглядало. Проти цього виступають дуже жорстко всі наші сусіди і наші великі друзі. Починати треба саме з цього”, - сказав Денисенко.

Він зазначив, що локалізація зараз не стоїть у порядку денному Офісу Президента, однак є надії, що новий міністр економіки запропонує розвивати цей напрямок, як це робив попередній міністр економіки Ігор Петрашко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

“Посли G7 зробили все від себе залежне, щоб нічого подібного в парламенті не з’явилося”, - додав Вадим Денисенко.

Як повідомляв Знай.ua, експерт розповів, що обіцяла система публічних закупівель ЄС, і що вона реально дала.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, чим відзначився призначений Радою міністр економіки Олексій Любченко: "Переворот" системи і скандальна репутація.