«Батьківщина» зараз робить ставку на земельне питання, ОПЗЖ - на проблему Донбасу, ЄС - на євроінтеграцію, а на що буде робити ставку «Слуга народу»?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує доктор соціологічних наук, завідувач кафедри соціології ФСП НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Павло Кутуєв.

«Слуги» роблять ставку на все потроху. Вони використовують риторику виборчої кампанії самого Володимира Зеленського та його послідовників. «Слуга народу» - це абсолютна ідеологічна порожнеча, яку кожен може наповнити на свій розсуд. На виборах це дозволило партії стати посудиною сподівань, очікувань і побажань виборців. У них самих немає нічого, крім привабливої ​​зовнішності та привабливої риторики: ми за все хороше і проти всього поганого. Точно так же і сам Зеленський, ще під час свого перебування кандидатом, вийшов з будівлі Центрвиборчкому і звернувся до виборців із закликом: нумо створімо Google-документ і будемо разом писати мою програму», - нагадує гість програми.

За його словами, заклик до прямої демократії виглядає привабливо, але ми не живемо в древніх Афінах, де така демократія дійсно була.

«Ми живемо в умовах представницької демократії, де політику дають повноваження та очікують, що він буде ними користуватися. Якщо лідер, отримавши повноваження, не виконує свою функцію, то виникає закономірне питання: навіщо він тоді потрібен? Як то кажуть, вихід онде. А «Слуга народу» дотепер залишається партією без ідеології», - вважає Павло Кутуєв.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він поставив питання: для чого саме потрібно боротися з олігархами?

Також Кутуєв зазначив, що за результатами місцевих виборів на Південному Сході ОПЗЖ потіснила «Слуг народу».