Український соціолог, доктор соціологічних наук Павло Кутуєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як зміниться політична кон'юнктура в Україні, якщо президент підпише закон про олігархів.

«Тут потрібно дивитися в контексті і порівнювати вже з накопиченим світовим досвідом. По-перше, боротьба з олігархами з якою метою? Тому що в якійсь сусідній країні, коли якийсь політичний діяч успадкував президентський престол від свого попередника, то теж він почав, як то кажуть, до нігтя олігархів притискати і їх дисциплінувати. Ну, до чого це звелося? Одного посадили, хтось там втік...», - говорить експерт.

За його словами, з точки зору соціально-економічних характеристик система не змінилася.

«Просто одні помінялися на інших, хтось опустився в рейтингу Форбса, хтось піднявся... Але ступінь нерівності не змінилася, ступінь корупції не змінився», - сказав Кутуєв.

Він нагадав, що згідно з дослідженням французького економіста, за роки після розпаду СРСР з РФ було вивезено в офшори, західні фінансові інститути еквівалент одного національного доходу Росії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«У той же час боротьба з олігархами допомогла консолідувати владу в руках однієї людини, її оточення, і сформувати загалом режим такий автократично-авторитарний. Відповідно, виникає питання – боротися з олігархами заради чого?», - резюмував соціолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, як треба боротися з олігархами.

Також Знай.uа повідомляв, що Трюхан розповів про кадрову проблему у державних органах.