Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів, як треба боротися з олігархами. За його словами, головні олігархи сидять в будинках уряду, тільки побічно – через своїх лобістів.

«Жоден олігарх не зможе отримати і копійки, якщо монобільшість не натисне кнопочки «за бюджет». А бюджет це не тільки сам текст закону про бюджет, це цілий пакет податкових законів про ренту. Жоден олігарх нічого не зможе зробити, якщо у нього немає доступу до виконавчої влади», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, олігарх без своїх представників в уряді нічого не зможе зробити. Як зазначає Чаплига, депутати голосують і ухвалюють закони, які замовляють олігархи, тим самим збагачуючись.

«Скажіть, будь ласка, скільки разів ви тиснули кнопочки на невідомі вам прізвища на пости міністрів, скільки разів ви їх тиснули? Так ось це і є ті руки і пальці олігархів», - підкреслив Чаплига.

За розповідями експерта, щоб почати боротися з олігархами, треба спочатку розібратися з їх лобістами, які засідають в урядових установах, і тим самим просувають інтереси олігархів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги про бензин, що як і було передбачено – все подорожчало.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів, яким чином Зеленський може піти на другий президентський термін.