Соціолог Павло Кутуєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що в Україні деспотичний тип держави, і це означає, що там, де президент і його оточення можуть особисто щось контролювати - там щось відбувається.

За словами Павла Кутуєва, британо-американський соціолог Майкл Манн запропонував ділити держави на деспотичні і ті, що мають інфраструктурну владу.

"Українська держава, це я говорю, не прив'язуючи її до імен конкретних правителів, вона більше деспотична. Але деспотична влада в розумінні Майкла Манна - вона обмежена. Тому що там, де президент і його оточення можуть особисто щось контролювати - там щось відбувається. Там, де вони особисто не контролюють, а зрозуміло, у нас велика країна, це не Сан-Марино, географія розмірами з Францію, демографія теж розмірами з Іспанію - то, ясна річ, один правитель все не проконтролює", - сказав Кутуєв.

Він зазначив, що через це виникають можливості для лазівок і кулуарних домовленостей за спиною влади. В результаті правитель стає і арбітром.

За його словами, прикладом інфраструктурної влади є Данія, де немає жорстоких покарань за злочини, оскільки влада не насильницька, а охоплює все суспільство.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Павловський заявив, що ми несамостійні в своїй фінансово-монетарній політиці.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кущ попередив про ризик Україні стати обложеною фортецею.