Як відомо, не так давно Байден оголосив про розмір річного бюджету США: він складає 6 трильйонів доларів. У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський поміркував, чим друк долара обернеться для України.

Гість програми міркує, що друк грошей не обов’язково призводить до інфляції. Як він каже, зв’язані гроші, наприклад, використовують у державних програмах чи для соціальних виплат. Павловський пояснює, що є різниця між тим, аби просто додруковувати гроші, і тим, аби дати їх на якусь цільову мету з умовою купівлі товарів національного виробництва.

«Сама держава повинна – уряд разом з Національним банком – визначати, яка маса грошова потрібна, в залежності від тієї чи іншої ситуації», - підсумовує експерт.

Також Павловський коментує ситуацію із Національним банком: він вийшов з-під контролю влади, сам став певною мірою державою в державі та потрапив під зовнішнє управління. «У нас переважно дотримуються різних монетаристських поглядів таких неоліберальних, і нав’язують це Україні», - зазначає він. За словами експерта, все це не обов’язково піде державі на користь, українська економіка може постраждати та отримати значні збитки.

«Ось з цього треба виходити, що ми несамостійні в своїй фінансово-монетарній політиці», - підсумовує Павловський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадуємо, Павловський заявив, що пенсії будуть, але питання в їхньому розмірі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кущ спрогнозував Білорусі своєрідну залізну завісу.