Білорусь найближчим часом може опинитися за своєрідною залізною завісою. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Останні події, які відбулися в Білорусі, пов'язані в тому числі з незапланованою посадкою літака і арештом одного з лідерів тамтешньої опозиції. Ці події призвели до ряду різких заяв з боку Західних країн. Україна, як завжди, була попереду планети всієї, ми ще до початку оголошення західних санкцій перекрили авіасполучення з Білоруссю», - розповів він.

Кущ повідомив, що Захід не поспішає обрушувати на Білорусь весь арсенал санкцій, при цьому цікавим чином здивувала пропозиція Євросоюзу виділити Білорусі кредит в розмірі трьох мільярдів євро. При чому без будь-яких серйозних економічних умов, підкреслив він, просто під загальний тренд демократизації.

«Україна перериває авіасполучення і на черзі інші санкції, обмін санкційними люб'язностями між Україною і Білоруссю буде наростати. Коли у нас обговорюють проблему загострення взаємин з Білоруссю, все зводиться до якогось примітивного з'ясування, скільки Україна втратить через те, що літаки полетять в обхід Білорусі. Всі ці розмови викликають посмішку, бо втрати там будуть копійчані», - підкреслив він.

Кущ сказав, що треба дивитися на проблеми у взаєминах з Білоруссю через призму раціональної та прагматичної політики, тому що всі країни у світі переслідують свої вузько-егоїстичні інтереси.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Тільки наша влада перетворилася в якусь філію пісочного правозахисного клубу, вони наче стурбовані правами людини в Білорусі і це їхня головна мета», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що в Україні існують проблеми, пов'язані із залізницею.

Також раніше Кущ розповідав, що у нас існує Кабмін, який працює другий рік без затвердженої програми діяльності.