У деяких містах України існує критична ситуація з інфраструктурою: водопостачанням, очищенням відходів, теплопостачанням і газопостачанням. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на Youtube.

«В Україні існують проблеми, пов'язані із залізницею - це застарілий рухомий склад, застаріла тяга. Величезна питома вага залізничного полотна знаходиться в аварійному стані, втомлені мости і т.д. Про старе житло я навіть не говорю, тому що зараз у держави немає ресурсів на заміну хрущовок і сталінок на нове житло», - розповів він.

Кущ повідомив, що з цього і потрібно було починати владі, тому що це має більш нагальну потребу для держави, це впливає на якість життя, стандарти життя, від цієї інфраструктури залежить, яку воду ми п'ємо, яким повітрям ми дихаємо, які помиї скидають в наші ріки та озера.

«Або віялове відключення електроенергії, тому що електромережі знаходяться в аварійному стані. Той же енергоміст, який міг би з'єднати нашу систему з європейською, і таких інфраструктурних елементів дуже багато. Ці витрати мали б колосальний мультиплікатор для зростання української економіки, так звані міжсекторальні перетоки, міжсекторальні баланси», - упевнений він.

Кущ сказав, що міжсекторальні баланси полягають в тому, що практично все, що б ми купували для модернізації інфраструктури виробляється в Україні: це насоси, компресори, котли, реактори, кабельна продукція і т.д.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

«Тобто все можна було б купити в Україні, а відповідно за ефектом мультиплікатора ці інвестиції пішли б в реальний сектор економіки і підтримали нашу промисловість», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що влада підводить людей до конституційного референдуму.

Також раніше Кущ розповідав, що боротьба з олігархами повинна бути спрямована на те, щоб їх не було.