Законопроєкт про боротьбу з олігархами, який намагається запустити влада, є обмовкою за Фрейдом. Так заявив експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Якщо є закон про пенсіонерів або про багатодітні сім'ї - це тому, що в Україні завжди будуть пенсіонери і багатодітні сім'ї, відповідно потрібен закон, який регулюватиме правові норми пов'язані з їх забезпеченням. Якщо приймається закон про олігархів - це означає, що в розумінні влади олігархи будуть завжди елементом нашої дійсності», - підкреслив він.

Кущ акцентував, що це і є тією самою обмовкою за Фрейдом, тому що боротьба з олігархами повинна бути спрямована на те, щоб їх не було, якщо їх не буде, то який сенс ухвалювати такий закон. Для цього потрібно зробити певні правильні настройки, сказав він, в регулюванні бізнесу і все стане на свої місця.

«Тим більше, що для цього є дуже хороші приклади, які можна просто брати і адаптувати в Україні. У Південній Кореї на тлі азійської кризи в 1997 році, де національна економіка теж була побудована на промислових групах, які займалися всім підряд. Одна з ознак олігархії це розростання промислових груп по горизонталі. Вони пішли шляхом розсічення цих груп», - розповів він.

Кущ резюмував, що дуже важливо обмеження розширення промислових груп саме по горизонталі. Він вважає, що ці фінансово-промислові групи особливо ті, які належать олігархам, намагаються захопити всі сегменти ринку, де формується додаткова вартість, витісняючи звідти малий і середній бізнес. Таким чином, впевнений він, вони значно знижують ефективність національної економіки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що грошовий еквівалент суми технологічних втрат газу склав 14 млрд. грн. без урахування ПДВ.

Також раніше Кущ розповідав, що у політиці державної компанії «Нафтогаз» від зміни Коболєва на Вітренко абсолютно нічого не зміниться.