Причина тотальної війни влади проти всіх може критися в бажанні змінити модель управління України, яка може бути реалізована найближчим часом. Таку тему проаналізував експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«У цьому плані дуже показовим є приклад Киргизстану, країна дуже далека від України, але тим не менш у чомусь схожа, тому що там теж відбувалися перманентні революції. В результаті це призвело до колапсу державних інституцій, а владу захопили «зомбі» еліти. При чому наші еліти дуже схожі, тому що за формальними ознаками наші еліти керують країною, але при цьому абсолютно відокремлені від інтересів своєї країни і діють за якоюсь виразно заданою програмою», - розповів він.

Кущ сказав, що при цьому ніякі аргументи, прохання і вмовляння не можуть змінити програму цих еліт. Він вважає, що це реальні «зомбі», які йдуть по заданому вектору і все це відбувається на тлі колапсу державних інституцій. При такому русі, він упевнений, що країна входить в певну діалектику розпаду.

«І природно в діалектиці розпаду країни населення хапається, як за останню соломинку порятунку, за ідею сильної руки президента. І ось в Киргизстані у 2021 році в квітні стався знаменитий конституційний референдум, прийнята нова Конституція, відповідно до якої країна з парламентсько-президентської перетворюється чисто в президентську. Де уряд повністю скасовується, а з'являється новий Кабінет міністрів, де главою стає глава адміністрації президента», - сказав він.

Кущ підкреслив, що цього главу і всіх міністрів призначає президент, а функції парламенту зводяться до мінімуму. При цьому він говорить, що населення отримує право на ефемерне народне управління і може скликати так звані з'їзди, які нібито мають право законодавчої ініціативи.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Сьогоднішня боротьба в Україні з олігархами і опозиційними політичними лідерами відбувається для того, щоб показати максимальну ефективність саме силових інструментів президентської влади, перетворюючи країну в одну велику РНБО. Влада підводить людей до конституційного референдуму, після якого Україна може перетворитися на дуже жорстку президентську республіку», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що грошовий еквівалент суми технологічних втрат газу склав 14 млрд. грн. без урахування ПДВ.

Також раніше Кущ заявляв, що Україна не скористалася своїм шансом стати газовим хабом.