Коли саме в Росії почали згортати свободу слова, а Путін став перетворюватися в самодержця? Про це в програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповідає радянський, російський і український журналіст, телеведучий каналу «Україна 24» Євген Кисельов.

«Крім НТВ, в Росії знищили дуже якісну газету «Сегодня», яку очолював Михайло Бергер. Та ж доля спіткала журнал «Итоги» - він начебто зберігся, але звільнили всю редакцію. Напередодні цих подій Бергер сказав мені: «Свобода слова в Росії не стала частиною мінімального споживчого кошика». Точніше, мова йде про свободу друку, адже свобода слова в якомусь сенсі існувала і на радянських кухнях», - каже Кисельов.

На його думку, російське суспільство в перші роки нового століття знаходилося на переломі. Уже в кінці 1990-х років Росія, попри дефолт серпня 1998 року, вийшла з кризи - не в останню чергу завдяки зростанню цін на нафту.

«Прихід Путіна до влади збігся за часом з початком поліпшення життя простих людей. Став рости добробут. Почався бурхливий ріст гламурної, розважальної преси. Глянцеві журнали стали рости, як гриби. Звичайні політичні новини стали нудними та нецікавими - потрібно було щось розважальне», - розповідає Євген Кисельов.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Руслан Бізяєв розповів про джерела агресивної зовнішньої політики Путіна.

Також нагадувалося про те, як Володимир Путін очолив російську державу.