Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплига. Без питань» заявив, що все треба робити в інтересах своєї країни. За словами експерта, всі світові держави завжди діють в інтересах своїх громадян. Як він зазначив, Україні теж слід почати.

«Коли ви відкриваєте будь-який пресреліз, інформацію США або Європи, будь-якої суб'єктної країни, яка видає пресреліз щодо геополітики або своїх рішень зовнішніх, ви обов'язково там побачите слова «в інтересах»», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, в інтернет-ресурсах ЗМІ всіх країн завжди вказується поняття «інтерес країни». Як зазначає політолог, виходячи з публікацій в ЗМІ інших країн, можна зрозуміти, що їх уряд дійсно цікавлять інтереси їх країни.

«Ми чомусь єдина країна, де є інтереси кого завгодно, але тільки не наші. У нас теж в Конституції прописано «примат інтересів» в частині того, що найвищою цінністю є людина, її здоров'я і життя. Теоретично все, що робиться в цій країні, має робитися не у інтересах матеріальних і глобальних, або майбутніх поколінь», - підкреслив політолог.

Як зазначає Чаплига, за Конституцією, все вимірюється реалістичними і індивідуально-цинічними інтересами кожного громадянина.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Все в цьому світі робиться в інтересах своїх країн, а країни – це громадяни. Найперше завдання – це забезпечення інтересів власних громадян», - заявив експерт.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига розповів, яким має бути президент і в чому його сила.

Раніше Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що жоден олігарх нічого не зможе зробити, якщо у нього немає доступу до виконавчої влади.