Депутат Верховної Ради IX скликання від партії «Слуга народу» Максим Бужанський у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» розповів, чи зможе влада «вдарити» по олігархам і до чого це призведе.

«Ми не вдаримо... Капіталізм не розуміє такого поняття «вдаримо по олігархам». Ми вдаримо по приватній власності, ми вдаримо по своїй інвестиційній надійності, ми вдаримо по системі бізнес-зв'язків, соціальних зв'язків, які і складають наше сучасне суспільство», - каже нардеп.

За його словами, якщо завод, який належить якомусь олігарху, зупиниться – тисячі робочих і їхні сім'ї залишаться без засобів до існування.

«Уявіть собі, ми забрали підприємство якесь. Ось «Мотор Січ»... Там працює, я не пам'ятаю, 10 тисяч осіб, здається. У кожного знову ж члени сім'ї. Тобто це 30 тисяч людей, яких потрібно годувати», - сказав Бужанський.

Він підкреслює, що держава навряд чи зможе керувати цим підприємством, а продати його буде практично неможливо.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Держава ефективний менеджер? Не дуже. Ми його комусь продамо? А кому ми його продамо, якщо ми тільки що забрали його у покупця, і будь-який наступний покупець думає «чи не повторю я долю попереднього»? Може бути, ми повернули гроші попередньому покупцеві, у якого просто його забрали? Теж не повернули. Це хороший приклад? Це позитивний приклад для інвестиції?», - обурився депутат.

Бужанський додав, що Україна повинна повернути китайцям гроші за «Мотор Січ».

«Добре, ми вважаємо, що китайці в даному випадку не можуть, не мають права володіти. Але потрібно повернути гроші тут же! Повернути гроші і забрати завод. А забрати завод і якось не повертатися до питання повернення грошей... Держава не може так чинити, якщо вона хоче бачити перед собою якісь перспективи», - резюмував політик.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Карасьов розповів, як Порошенко «відбивається» від Зеленського.

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, яким має бути президент і в чому його сила.