Політичний радник, медіаексперт Олександр Харебін у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» заявив, що оточення президента України Володимира Зеленського намагається заробити побільше грошей, поки він перебуває при владі.

«Оточення заробляє, тому що вони розуміють – їхній шлях короткий і не вічний. І це такий унікальний шанс десь легально, десь напівлегально, десь зовсім брудно заробити багато грошей. Держава дозволяє... Я б не звинувачував все оточення в тотальній корупції, але тим не менш політична влада дає політичну ренту. Ця рента вимірюється іноді десятками, а то й до сотень мільйонів, залежно від близькості до рентодавця», - говорить експерт.

На його думку, основний критерій підбору команди Зеленського – це «розумні люди з дефектами».

«Тобто дебілів в оточенні дофіга. Бери будь-якого, вони всі будуть виконувати під козирок і будуть молитися і мовчати... А люди з дефектами – це люди, які мають якісь речі, за які їх можна взяти. Я не хочу деталізувати, бо в оточенні Володимира Олександровича і найближчому оточенні є нормальні люди без дефектів і розумні люди без дефектів... Але вони там давно закріпилися, вони хороші. А нинішня парадигма, коли зараз складається, це повинні бути підлеглі залежні люди, яких легко прибрати», - сказав Харебін.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, як треба боротися з олігархами.