Якщо влада і справді притисне олігархів, то що буде далі? Це питання у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розглядає депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Максим Бужанський.

«Якщо заводи по всій країні зупиняться, а сотні тисяч робочих втратять роботу, то хто буде годувати їхні сім'ї? Шмигаль, який пообіцяв створити 500 тисяч робочих місць? Чи варта шкурка вичинки? Чому не йти нормальним цивілізованим шляхом? Потрібно не влаштовувати переділ власності, а встановити правила, за якими не можна жити поза державою, живучи в державі. Капіталізм не розуміє виразу «вдарити по олігархах». Ми вдаримо по приватній власності, по своїй інвестиційній надійності», - вважає політик.

На його думку, удар по олігархах стане ударом по тих ділових та соціальних зв'язках, які й складають наше сучасне суспільство.

«Припустимо, ми забрали якесь підприємство, наприклад, «Мотор Січ». Там працює майже тридцять тисяч осіб, і у кожного є сім'я. А держава - чи це ефективний менеджер? Не дуже. Чи ми це підприємство продамо? А хто його купить, якщо кожен можливий покупець буде думати: чи не повторю я долю попередника? Чи це хороший приклад для можливих інвесторів?», - запитує Максим Бужанський.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він назвав премії, які керівництво НКРЕКП виписало собі, прикладом корупції.

Також Бужанський прокоментував призначення Сергія Лещенка до Наглядової ради «Укрзалізниці».