Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про рівень заробітних плат в різних областях України і повідомила про майбутнє підвищення мінімальної заробітної плати.

«Президент неодноразово анонсував завершення епохи бідності. Саме тому були прийняті доленосні рішення: про підняття пенсій в три етапи, дали грошей ФОПам на покриття витрат, а тепер настала черга отримати свої бонуси від життя простим роботягам. До кінця року в Україні зросте мінімальна заробітна плата», - розповіла Завальнюк.

Вона нагадала, що на сьогоднішній день мінімальна зарплата становить 6000 гривень. Але, зазначає журналістка, прожити на таку суму при нинішніх цінах можливо тільки два тижні, саме тому в Кабміні голосно проанонсували, що до кінця року нас усіх чекає збільшення мінімалки на 500 гривень.

«У цьому році середня номінальна зарплата українців збільшилася на 29%. Якщо взяти по Україні в цілому, то в середньому вона становить 13 500 гривень. Прикро зараз за пенсіонерів з мінімальною пенсією, для них така сума - це ціле багатство, а ось для годувальника сім'ї з трьох осіб навіть не мінімалка», - говорить Завальнюк.

Вона додала, що найвищі зарплати в столиці: в березні цього року в середньому киянам платили 20 тисяч. Але, зазначила журналістка, це співвідносно з цінами на продукти, житло і проїзд. За її словами, з одного боку, зарплата непогана, а з іншого - економити все одно доведеться. Завальнюк повідомила дані по Херсонській області, де середня зарплата вдвічі менше - 10 600. Крім цього, вона заявила, що в Донецькій і Харківській областях є велика заборгованість підприємств працівникам.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Взагалі якщо бути відвертими, то рівень зарплат в Україні дуже мізерний, а ось працездатність населення більша, ніж у китайців. І це факт. Нам вдається працювати на двох-трьох роботах, заради того, щоб витягнути наші сім'ї», - говорить Завальнюк.

Раніше Павловський заявив, що жінки отримують на 30% менше пенсію.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла що енсію нижче двох тисяч гривень отримує кожен третій пенсіонер.