Економіст Юрій Атаманюк у програмі «Politeka news» розповів свою думку про закон про деолігархізацію. За його словами, цей закон не вирішує проблему, а лише забалакує.

«Є зовнішні ознаки будь-якої дії. В даному випадку, коли проблему треба не вирішувати, то її забалакують. Все, що стосується цього закону і такого великого піару навколо – це все забалакування питання. Нині є антимонопольне законодавство, Кримінальний кодекс, антикорупційні органи: будь ласка, займайтеся олігархами», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, точного терміну «олігарх» зовсім не існує, а якщо подивитися в інтернет-джерела то там сказано, що це людина, яка монопольно володіє бізнесом і впливає на політичні та медійні процеси.

«Навішувати ярлики – це можна, але ми говоримо про те, що будуємо державу. Багата людина ж не страшна, якщо вона працює в правовому полі. Ми сприймаємо олігарха як того, хто дешево купив державне майно», - підкреслив Атаманюк.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як зазначив економіст, олігарх не може приватизувати державне майно без допомоги з боку представників влади. На думку експерта, треба провести аудит всіх інституцій держави, щоб вивчити наскільки прозоро і відповідно до закону, відбувалися всі приватизації.

«І якщо щось не так – відреагуйте за законом, накладіть штрафні санкції або анулюйте конкурс. Ми не чули за два роки, що такий процес був організований у ставленні до будь-кого. Ми хочемо поповнення бюджету, і щоб держава працювала прозоро. Не можна припуститися помилки столітньої давності, коли знищували багатих – від цього бідні залишилися бідними», - розповів експерт.

За словами економіста, для цього існує механізм амністії капіталів. Як зазначив Атаманюк, у кожної держави, яка зараз розвинена, був час первинного і варварського накопичення капіталів – вони очистили це через систему амністії капіталів.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Атаманюка, що проти деяких екс-президентів треба вести слідство.

Раніше Знай.ua публікував оцінку Атаманюка, що наше експортне сировина буде дорожчати