Чи є в Україні корупція? Питання начебто риторичне, але насправді воно не таке просте, як здається. Свою думку з цього приводу у програмі Сергія Дойка «Особистість» висловлює глава Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

«Немає диму без вогню, і якщо в Україні так багато говорять про корупцію - значить вона є. Але мені не дуже подобаються деякі речі. В останні п'ять років українські політики виїжджають за кордон і розповідають, як у нас все погано і яка тут корупція. У боротьбі з нею нам ніхто допомагати не буде. Це - наша задача. Корупція заважає жити нам самим, і боротися з нею повинні ми», - підкреслює гість програми.

Він нагадав про фундаментальний принцип правосуддя: не можна називати людину злочинцем, поки суд не виніс своє рішення. Тому формально в Україні корупціонером можна назвати тільки того, хто був за це засуджений.

«З іншого боку, Вищий антикорупційний суд працює всього один рік. Але є багато питань до різних правоохоронних органів, які розслідують справи - а ті потім розвалюються в судах. Це ознака слабкості судової системи. Її потрібно міняти, але ж ніякого суддю не можна просто так взяти й змістити з посади», - зазначає Грігол Катамадзе.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, за його ініціативою була проведена міжнародна науково-практична конференція.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Катамадзе розповів про те, на яких засадах буде заснована підготовка працівників Бюро економічної безпеки.

https://www.youtube.com/watch?v=ORTE0if8YOA&feature=youtu.be