Про методи та принципи роботи Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомив у своєму відеозверненні Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України, член Наглядової ради Української Ради Бізнесу.

Президент Асоціації платників податків України розповідає, що згідно із законом про створення БЕБ передбачаються нові форми та методи ризик-орієнтованого підходу. «Це виявлення, оцінювання та визначення ризиків кримінальних правопорушень в сфері економіки», - пояснює він. Саме цей підхід новостворений орган і застосовуватиме у своїй діяльності. Катамадзе розповідає, що, окрім цього, БЕБ звертатиметься і до інших правоохоронних органів, і до контролюючих органів у сфері економічних злочинів та розслідувань.

Катамадзе підкреслює, що формування складу БЕБ – це серйозна та дуже відповідальна стадія. «Від прозорості та ефективної роботи задіяних в цьому процесі всіх державних установ залежить не тільки ефективна робота майбутнього органу – довіра до влади від суспільства і наших іноземних партнерів», - пояснює він. Тому кадрове питання, а особливо перші працівники Бюро економічної безпеки, їхня підготовка – все це зараз стоїть доволі гостро.

«Переконаний, зараз координацію з цього питання повинно взяти на себе Міністерство фінансів», - стверджує Катамадзе. Він також додає, що воно повинне й покласти початок співпраці з відповідними закладами освіти та державними агенціями. Серед них президент Асоціації платників податків називає, наприклад, Академію з протидії економічної злочинності Лондонського Сіті в Великобританії та Академію фінансової гвардії в Італії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Щодо перших працівників Бюро економічної безпеки, то вони, переконаний Катамадзе, мають спершу від 2 до 4 тижнів провести на курсах вищеназваних закладів, аби здобути необхідні знання, досвід та кваліфікацію. Окрім цього, він рекомендує певним людям здобути тренерські навички, аби решту співробітників БЕБ навчати вже в Україні.

Нагадуємо, Грігол Катамадзе розповів про нову модель розкриття економічних злочинів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чому в Україні необхідно створити Бюро економічної безпеки.