Президент Асоціації платників податків України, член Наглядової ради Української Ради Бізнесу Грігол Катамадзе у своєму відеозверненні розповів про необхідність створення Бюро економічної безпеки (БЕБ).

«У суспільстві давно назріла потреба заміни моделі роботи вітчизняних правоохоронних органів, які займаються економічною злочинністю. Останні 6 років на цьому постійно наголошували бізнес-середовище в цілому і Асоціація платників податків зокрема», - каже Катамадзе.

За його словами, ситуація, що склалася з розслідуванням фінансових злочинів, вимагає швидкого і ефективного вирішення, яке б задовольнило бізнес-середовище і суспільство в цілому.

Яскравим прикладом того, що суспільство очікує від державних установ швидких рішень у цьому напрямку, він називає високу підтримку рішень Ради національної безпеки і оборони України щодо боротьби з економічними злочинами.

«Разом з тим ми повинні почати активну роботу з реформування правоохоронних органів, яке передбачає інституційні зміни правоохоронної системи, внаслідок яких, зокрема, відбудеться адміністративна інтеграція органів боротьби з економічною злочинністю», - заявив Катамадзе.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він наголосив, що створення Бюро економічної безпеки як єдиного аналітичного правоохоронного органу досудового розслідування з метою консолідації всіх повноважень з боротьби з економічною злочинністю дасть:

  • уникнути дублювання функцій;
  • зменшити тиск на суб’єктів господарювання;
  • здійснювати дієвий контроль за дотриманням законодавства під час функціонування нового органу;
  • знизити рівень корупції;
  • адаптувати діяльність правоохоронних органів та законодавство України до сучасних європейських стандартів;
  • впровадити нові аналітичні підходи протидії фінансовим злочинам.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Грігол Катамадзе розповів про нову модель розкриття економічних злочинів.

Також Знай.uа повідомляв, що Катамадзе розповів, як зробити Бюро економічної безпеки ефективним.