Президент Асоціації платників податків України, член Наглядової ради Української Ради Бізнесу Грігол Катамадзе під час виступу на форумі «Україна 30» назвав умови, за яких Бюро економічної безпеки (БЕБ) буде ефективним.

За його словами, який би не був ідеальний закон про БЕБ, дуже важливо, в якому вигляді буде прийнятий законопроєкт про Службу безпеки України, а також законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства.

Катамадзе сподівається, що влада прислухається до експертного середовища, і ухвалені закони дадуть можливість ефективно працювати єдиному органу з розслідування економічних злочинів.

«Як би ми не приймали самий гарний і ідеальний закон про новий орган (БЕБ, - ред.), дуже важливо зараз, який остаточний вигляд буде мати новий закон про Службу безпеки України. Це по-перше.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

І по-друге – зараз у парламенті розглядається законопроєкт №3959-1 про зміни до кримінально-процесуального кодексу. І дуже важливо, який в остаточному вигляді буде цей закон. Тому що якщо він буде той, на якому зараз наполягає в тому числі експертне середовище – тоді ефективність роботи Бюро економічної безпеки точно буде», - сказав він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.