На минулому тижні відбулося кілька подій, пов'язаних із можливим початком земельної реформи з першого липня. Про наслідки цих нововведень розповідає у своєму блозі «Загородній говорить» політолог Тарас Загородній.

«Можливим – тому що все-таки залишається надія, що у нинішньої влади вистачить «клепки» в голові, щоб зупинити дерибан, який вони прийняли. Пора перестати стріляти собі в ногу. Вони повинні відкрити електоральну карту і подивитися, де у них найбільша підтримка зараз в країні. Це центр і північ України, які найбільше постраждають від цього ідіотизму (іншого слова немає), який вони прийняли в земельному законодавстві. Він може призвести до численних конфліктів, до дерибану землі у найцинічніший спосіб», - говорить він.

Політолог перерахував деякі з можливих ризиків. «Це і можливість зміни цільового призначення землі. Місцеві депутати, яких ви, в принципі, знаєте, на що вони здатні, - можуть сказати, що це не сільськогосподарська земля, і віддати її, наприклад, іноземцям. В результаті ви отримаєте, що землі немає, доходів немає, а всі гроші виводяться за кордон. Також наші шановні «слуги» дозволили верхній шар землі до метра збирати і безперешкодно знімати. Є й інші «дрібниці» типу розпродажу водойм, земель і так далі», - розповідає Загородній.

«В результаті ми отримаємо багато феодальних наділів, де українці не матимуть доступу, або будуть володіти якісь мутні персонажі, які не мають ніякого відношення до сільського господарства», - робить висновок він.

Нагадаємо, вільні ринки землі взагалі - це абстракція, вільного ринку землі в світі не існує, - Загородній.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Загородній порадив Україні не вигадувати велосипед, а скористатися досвідом світу щодо відкриття ринку землі.

https://www.youtube.com/watch?v=YTjNsWealIc&feature=youtu.be