Відкриття ринку землі в Україні - не треба винаходити велосипед, людство вже накопичило величезний досвід в цьому питанні, тому їм треба тільки скористатися.

Про це розповів економічний експерт Тарас Загородній журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Є еталонний приклад, який описаний в книзі «Чому Азії вдалося», вона про те, як проходила земельна реформа в Азії. Одне з ключових завдань у них було відкрити ринок землі і все попродавати, а в азійській моделі була задача створити на ринку землі ефективного власника, який буде забезпечувати кілька завдань», - підкреслив він.

Загородній розповів, що першим завданням було створити на землі і в країні середній клас забезпечених селян, який буде працевлаштовувати якомога більше людей, забезпечувати продовольчу безпеку країни. Для цього, сказав він, там були введені обмеження, де ставка була зроблена на малих фермерів, їм давали обмежені ділянки землі.

«Оскільки у фермера не було можливості вирощувати в величезній кількості технічні культури, такі як соняшник, ріпак, тому азійський фермер займався виробництвом конкретного продукту, який міг би забезпечити і наситити ринок кінцевим продуктом», - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Загородній наголосив, що в Азії створювалася інфраструктура, яка робила дуже ефективну синергію фермерства з промисловістю. Таким шляхом, вважає він, пішла Польща і дуже правильно зробила, при цьому правом викупу землі дуже довгий час володіли лише поляки.

«При цьому вони повинні були надавати бізнес-план по застосуванню землі», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що розмір пенсії планують збільшити, але не всім.

Також раніше Завальнюк розповідала, що ціни на найбільш затребувані ліки в країні злетіли вище рівня інфляції.