На кінофестивалі в Севастополі планували включити пропагандистський фільм «Ополченочка», але з якихось невідомих причин включили український фільм «Позивний «Бандерас». Про це розповів український актор, продюсер, політик Пилип Іллєнко політологу Віктору Тарану у новому блозі «Таран VLOG» на Youtube.

«Щодо цієї історії з «Позивним «Бандерас» замість «Ополченочки», це взагалі дуже круто. Коли я шукав інформацію про це, то прочитав, що фільм «Позивний «Бандерас» зупинили не на титрах, а глядачі продивились пів фільму, поки їм почало здаватися, що щось не те. В середині фільму хтось з організаторів оговтався, підняв паніку і фільм зупинили», - сказав він.

Іллєнко вважає, що ті, хто таке зробив, мега круті хлопці або дівчата. Дійсно, кіно - це зброя, впевнений він, і Росія цю зброю використовує вже давно в гібридній інформаційній війні, яка ведеться за голови та думки людей. Кіно - це те, що формує нашу ідентичність через культурний контекст, рахує він.

«Одна з наших проблем на шляху до продовження побудови власної ідентичності - це те, що на практиці і в побуті ми досі жартуємо цитатами з радянського кіно. Це не означає, що це погані фільми, а це означає, що в культурному плані ми досі певною мірою радянські люди. Таким чином ми повертаємо себе і все що навколо нас в Радянський Союз, якого вже нема», - розповів він.

Іллєнко впевнений, що дуже важливо не тільки заборонити російський контент, а створювати власний кінематограф, який в будь-якому випадку буде зброєю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Найголовніше, що українське кіно - це фільм, який зроблений українською мовою», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Омеляна, що за часів Кравчука зникли майже 300 суден Чорноморського пароплавства.

Також раніше Федина розповідала, що для США Україна є чудовим кейсом, який варто розвинути.

https://www.youtube.com/watch?v=T8BGlu04lgE&feature=youtu.be