Наскільки великим є вплив олігархів у політичному житті сучасної України? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає журналіст, публіцист і прозаїк Всеволод Непогодін.

«Я взагалі не люблю слово «олігархи». Я вважаю, що олігархи - це просто великі підприємці, які мають вплив на політичний процес. Потрібно використовувати коректні формулювання замість клейма «олігарх». А для депутатів голосувати за проєкт закону про олігархів - значить кусати руку, яка тебе годує. Навіть якщо цей документ приймуть, працювати він все одно не буде, тому що наші великі бізнесмени - люди ловкі. Вони пройшли момент первісного нагромадження капіталу, у них більше життєвий досвід і товщі шкура, ніж у команди Зеленського», - вважає гість програми.

На його думку, олігархи все одно знайдуть спосіб викрутитися з цієї ситуації.

«У всіх цивілізованих країнах є таке явище, як лобізм, просто там воно оформлене юридично. А ми за тридцять років незалежності ще не прийшли до думки, що це - нормально. Потрібно розуміти просту річ: якщо не олігархи, то що? Така система, як в Білорусі? Або російський державний капіталізм - дико неефективний мутант? Олігарх все-таки власник, він піклується про свою компанію - а державний менеджер тільки тринькає кошти, які йому не належать», - каже Всеволод Непогодін.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявив, що в білоруському суспільстві відсутні ініціатива і самостійність.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Також Непогодін прокоментував діяльність опозиції в Білорусі.

https://www.youtube.com/watch?v=wSd17UwQg9o&feature=youtu.be