Засновник і президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик сказав, що український народ насправді сміливий, він готовий самостійно боротися до останнього за землю і країну, а молодь не втратила гену козацтва. Але водночас можна побачити, як цей народ програє в інформаційній війні. Про це Сергій Малик розповів у програмі «On target з капітаном Гарі Табах».

Засновник автомотоклубу розповідає про мовне середовище, у якому зростав. Зокрема, він уточнює, що його сім’я говорила українською, але суржиком. Принагідно Малик додає, що в принципі в Україні у кожному регіоні мова має свою специфіку.

«Школа у мене була українська, а коли я вступив до училища, викладання було принципово російською мовою, спочатку для мене це було дуже складно», - пригадує він.

Малик зазначає, що не сприймає російську мову у спілкуванні, адже це стосується інформаційної війни з РФ. Він пояснює, що навіть як останній атом у цьому Всесвіті бажав би спілкуватися виключно українською мовою. Особливо, підкреслює засновник автомотоклубу, це стосується медійних проєктів.

«Українська мова - це формування країни та її енергетика. Мова - це сакральна річ, як релігія, культура, тому я хотів би молитися на своїй мові. Я вважаю, що українці повинні знати і вчити свою рідну мову», - стверджує він.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Табах же констатує той факт, що українці в цьому плані виявляють толерантність: вони можуть використовуватися і українську мову, і російську. Також ведучий переконаний, що питання мови не роз’єднує суспільство, адже воно складається переважно з інтелігентних людей, які в принципі володіють кількома мовами. Ведучий зазначає, що українській нації, попри всі її переваги на жаль, доводиться дорого платити за свободу.

Нагадуємо, Малик розповів про бойового генерала Джохара Дудаєва.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Малик розповів, хто захищав Україну у 2014 році.

https://youtu.be/RM_hZ-nCAac