Ректор Національної музичної академії України ім. Петра Чайковського та посол Миру Максим Тимошенко у програмі “Особистість” з Сергієм Дойком заявив, що йому соромно говорити, яка у нього зарплата, оскільки в Китаї він би отримував до 20 тис. доларів.

“(Зарплата у ректора, - ред.) смішна. Мені просто навіть соромно, я навіть не хочу про це говорити. Коли мене питають десь за кордоном - мені просто чесно соромно про це говорити”, - сказав Максим Тимошенко.

Він зазначив, що у Китаї на аналогічній посаді він би отримував від 15 до 20 тис. доларів на місяць.

“Я просто розумію людей, якщо ставка у 18 тис. грн - це, звісно, по мірках просто людини - це великі кошти. Але я хочу зазначити, що ми ж будуємо, і у нас одна із найкращих академій світу. І ми говоримо про те, що це рівень. Вибачте, але в мене становище було економічне набагато краще до ректорства”, - додав Тимошенко.

За його словами, зараз він має кошти на свої мінімальні потреби, але потрібно терміново переглядати ставки, в тому числі - викладачам.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

“Ну не може у Новій пошті, наприклад, поштар мати зарплату вищу, ніж доцент в Національній музичній академії чи Шевченка”, - підкреслив Максим Тимошенко.

Як повідомляв Знай.ua, українцям продемонстрували середню зарплату в сусідній Польщі: від 14 до 240 тис. грн.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Балашов заявив, що коли ви ставите завдання на майбутнє стати найбагатшими в світі, вже як мінімум ви будете десь в середині.