Енергетичне співтовариство Європейського Союзу стурбоване наміром України погіршити умови роботи іноземним інвесторам шляхом введення нового акцизного податку на» зелену " енергію.

Про це повідомив голова ради директорів Європейського Енергетичного Співтовариства Матс Лундін.

«У той час поки весь світ давно рухається вперед, політики і українські держслужбовці хочуть ввести ще акциз на електроенергію з ВДЕ. Вони хочуть зробити максимально важкими умови для іноземних інвесторів створювати нові проекти, будувати нові вітро - і сонячні станції", - повідомив він.

Він підкреслив, що новий податок на ВДЕ в кінцевому підсумку призве до втрат державного бюджету.

"Уряд України має йти відповідно до меморандуму, а не вводити нові податки, тому як за фактом це не збільшить, а це негативно відіб'ється на фінансових надходженнях до держбюджету», - упевнений глава ради директорів Європейського Енергетичного Співтовариства.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він додав, що інвестори стурбовані постійними нападками українських політиків на сектор відновлюваної енергетики.

"Політики щодня атакують і роблять так, щоб ці цілі не були досягнуті. Вони просувають власні інтереси. Для них-ок, продовжувати забруднювати, для них – ок, змінювати правила для іноземних інвесторів. І навіть ок-скорочувати можливість для працевлаштування українців в секторі", - поскаржився Матс Лундін.

Раніше повідомлялося, що 2 червня Кабмін вніс до парламенту законопроект про введення додаткового акцизного податку на електроенергію з відновлюваних джерел енергії.

Наступного дня, 3 червня найбільший скандинавський фонд NEFCO оголосив про зупинку інвестицій в Україну.

Найбільші асоціації назвали плани уряду в спробі експропріації їх активів і пригрозили судом.

Наприкінці квітня іноземні інвестори ініціювали перший міжнародний арбітраж проти України через порушення урядом своїх зобов'язань.

Аналогічні позови проти України готують ще до 10 інвесторів в «зелену» енергетику України.