Якщо ФОПи будуть показувати свої слабкі місця владі - вона по ним і буде бити. Про це розповіла експерт з економічних питань Юлія Глушко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Якщо ФОПи починають чинити опір товарообігу, то їх туди і будуть бити. Замість того, щоб сказати, що ми ведемо товарообіг по положенню №69 «Про Інструкцію по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, та розрахунків» робимо інвентаризацію на 01.10 і нас все влаштовує», - сказала вона.

Глушко розповіла, що коли прийдуть з перевіркою до ФОПа, йому просто потрібно показати листочок з роздрукованим товаром, а якщо у перевіряючого будуть питання, то завжди можна сказати, що годину тому цей товар був проданий. Є бланк звітності 20-ОПП, сказала вона, який подається до податкової, в ньому ви вказуєте точку, на якій саме ви хочете, щоб вас перевіряли.

«На точці, яку ФОП вкаже в формі 20-ОПП для перевірки, потрібно забезпечити інвентаризаційні відомості. ФОПи самі показують і оголюють свою проблематику і дають можливість владі тиснути на ці місця, а влада за цим стежить. Тим більше, що в цю каденцію прийшло працювати дуже багато колишніх ФОПів, які знають як працює ця система. І, як правило, вони ж з цим і починають боротися», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що розмір пенсії планують збільшити, але не всім.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також раніше Завальнюк розповідала, що договори можна укладати з постачальниками комунальних послуг.