У програмі експерта з міжнародної та внутрішньої політики Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» український політтехнолог Сергій Гайдай розповів про президента Віктора Ющенка. На його думку, Ющенко мав гарні наміри і хотів принести користь державі, а також залишитися в її історії.

«Перші анекдоти про нього виявилися на тему як розтринькати все, що ти мав, тому що, маючи тоді колосальні можливості, він не зробив те, що насправді потрібно», - каже експерт про експрезидента Віктора Ющенка. На думку Гайдая, Ющенко міг зробити би теж саме, будучи і міністром культури, і віцепрем’єром з гуманітарних питань.

Він пояснює, чим взагалі повинен займатися президент: будівництвом армії, знищенням корупції і створенням усіх умов для росту економіки. Політтехнолог підкреслює, що це було особливо важливо у період 2004-2008 років. На його думку, тоді держава мала і можливості, адже була відповідна кон’юнктура у світі для зростання і Україна могла цим скористатися. Зокрема Ющенку, вважає Гайдай, варто було повністю змінити архітектуру влади, адже вона як була, так і є збиткова.

«Прийти до парламентської республіки або принаймні створити нормально працююче місцеве самоврядування, чим Ющенко не займався. Наш теперішній президент Зеленський є хорошою людиною, але хороша людина - це не професія і не політик. Політик - це людина, яка видає результат», - міркує гість програми.

Загалом Гайдай підсумовує, що в України є великі можливості для власного розвитку, а в її громадяни – відповідні знання і вміння.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Бондаренко розповів про виборчий кодекс, який ухвалили в 2011 році.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Пелюховський пояснив, чому Україні досі не вдалося побудувати демократію.