Український політолог, історик Кость Бондаренко у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів про виборчий кодекс, який ухвалили в 2011 році.

«Фактично постійно говорили про те, що Україні потрібен свій виборчий кодекс. Про це йшлося ще, напевно, з часів Кучми. Говорили: «Ось чому у нас перед кожними виборами приймають новий закон про вибори? Давайте ми створимо новий закон, кодекс фактично, який буде непорушним. І, відповідно, ми на основі цього кодексу будемо проводити вибори всі: президентські, вибори до Верховної Ради, вибори до місцевих органів влади тощо». Блага звістка... Потім, відповідно, вона так і фактично переглядалася ще кілька разів вже після 2014 року», - говорить експерт.

За його словами, українські законодавці хочуть приймати закони так, щоб залишити якомога більше лазівок.

«Кожен з президентів думає, яким би чином потенційно посилити свій вплив на парламент, щоб за Конституцією незалежний орган все-таки був більш-менш керований. Тому, за великим рахунком, ось саме це і визначало всі дискусії навколо виборчого кодексу», - сказав Бондаренко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чорновіл заявив, що Янукович не міг бути першою людиною в державі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Бондаренко розповів про еволюцію царських замашок екс-президента Януковича, які стали початком його кінця.