Яким був четвертий Президент України Віктор Янукович, і коли в ньому прокинувся цар, у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів політолог, директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

«Я думаю, Янукович відчув себе царем тоді, коли вирішив посадити Юлію Тимошенко. Мені розповідали деталі цього рішення. Він вийшов з кінозалу в Форосі, подивившись у черговий раз фільм «Хрещений батько». Мовчки пройшов, потім повернувся до своїх соратників і сказав: «Порушити кримінальну справу проти Тимошенко». Його почали всі переконувати, що цього не треба робити – про неї скоро забудуть, у неї впадуть рейтинги. «Ні, посадити!», - розповідає він.

Кость Бондаренко, фото: скріншот з відео
Кость Бондаренко, фото: скріншот з відео

У цей момент у нього з'явилися якісь царські нотки, стверджує політолог. А апогей царської величі Гаранта стався влітку 2012 року, коли він на дні народження піднімав тост за «молоду команду».

«День народження святкувався в Криму, приїхали гості, і в розпал застілля Янукович проголосив промову за молодих політиків. Один із присутніх гостей, відомий олігарх, заперечив: мовляв, рано ще за них пити, нехай спочатку себе проявлять. У той час це вже звучало як виклик», - роз'яснює Бондаренко.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Саме тоді, влітку 2012 року, почали говорити про те, що Янукович відірвався від старої своєї команди, від людей, які допомогли йому прийти до влади, що він забув про них і фактично почав оточувати себе новою командою, яка повинна була відтіснити старих акул.

«Саме тоді дуже показово було, що Кабінет Міністрів виділив 80 мільярдів гривень (10 мільярдів доларів) на підтримку вугільної промисловості. На той час Янукович порушив цілу низку неписаних правил і домовленостей, які лежали в основі його приходу до влади», - робить висновок Кость Бондаренко.

Нагадаємо, газ зіграв «злий жарт» з режимом Януковича, - Єрмолаєв.

Раніше Знай.ua повідомляв, що влада завжди спочиває на легітимності, - Романенко