Політолог Руслан Бізяєв у прямому ефірі програми «Розвилка. Live» прокоментував велике інтерв'ю Путіна про Україну, розповівши, зокрема, про історичний аспект деяких заяв.

За його словами, інтерв'ю було раптовим, адже воно не було анонсовано, а судячи з того, що якість звуку залишала бажати кращого, воно готувалося дуже швидко. Бізяєв зазначив, що проводилося воно на хокейній арені, що теж символічно в контексті російської приказки про те, що боягуз не грає в хокей. Все інтерв'ю було присвячено лише питанням України.

«Я не пам'ятаю, коли за останні кілька років президент РФ так довго і системно говорив на тему України. Давайте не будемо забувати, що Путін - це людина, яка говорить досить рідко і досить коротко. Інтерв'ю я розділив би на кілька складових. Перша - історична. Так, Україна - це проєкт, який був створений більшовиками», - каже Бізяєв про заяви в інтерв'ю.

На думку політолога, ця теза в принципі входить в сучасну російську історичну концепцію, але в ньому є кілька гострих кутів. Перший, зазначає Бізяєв - це Центральна Рада, адже в лютому 1917 по вересень 1917 року навіть не було такого поняття як Російська федерація - в даний проміжок ця територія ніяк не називалася. Тільки у вересні вона почала називатися Російською республікою, каже експерт, а надалі це утворення отримало назву РРФСР.

«Якщо ми говоримо, що Україна була створена більшовиками, то, по-перше, ми ігноруємо повністю факт Центральної Ради. Він може подобатися чи ні, але ігнорувати його не можна. І другий момент - ми ігноруємо, що нинішня географічна Росія - це правонаступниця РРФСР, за винятком Криму. З натяжкою, але теж можна сказати, що сучасну Росію створили більшовики», - заявив Бізяєв.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, Непогодін заявив, що наддержавою Україна стане тоді, коли зміняться самі українці.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бізяєв припустив, що доведеться домовлятися про постачання російського газу.