У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» журналіст і публіцист Всеволод Непогодін пояснив, з яких причин з України не вийшла наддержава.

«Щоб наддержавою стати, має бути у кожного громадянина це бажання», - підкреслює передусім гість програми. Він пояснює, що кожен громадянин особисто повинен цього прагнути і робити кроки назустріч.

Принагідно Непогодін торкається теми патріотизму і пояснює, що це таке насправді. «Розфарбовувати паркани в жовто-блакитний колір і викладати тризуби, як я бачив в Тернополі, з пластикових кришечок... Це просто якась художня самодіяльність, на мій погляд, але не патріотизм», - міркує він.

Непогодін, фото: скріншот з відео
Непогодін, фото: скріншот з відео

На думку журналіста, патріотизм полягає у гарних справах. У приклад він наводить такі речі, як-от відмовитися від хабара, не забруднювати під’їзди, не заселятися в жахливих новобудовах, а також ставити владі вимоги розвивати інфраструктуру міста, дороги, тунелі, мости та інше.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас Непогодін не бачить якісних змін в самих українцях, а починати потрібно саме з них, інакше не зміниться і сама держава.

«Це як Пелевін ще з цього приводу сказав, 10 років тому в романі “Снафф”: “Яка різниця, хто вами буде правити, якщо ви залишитеся ті ж самі?”» - констатує публіцист.

Нагадуємо, Непогодін розповів, як пройде зустріч Байдена і Путіна.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Непогодін назвав Шмигаля найбільш непомітним прем’єром за 30 років незалежності України.